全国服务热线: +QQ996934
最新公告:
seo培训学习,企业站seo实战培训,培训seo教学课程——实战为主,理论为辅,诚信不变,力保双赢...
SEO培训service
SEO联系Contact us
地址:
中国CHINA
邮箱:
996934@qq.com
电话:
+QQ996934
传真:
+QQ996934
企业站seo   当前位置:首页 > SEO资讯 > 企业站seo
2011年6月英语六级答案和解析完整版发布时间:2020-04-19

  The growing tendency among college students to get all kinds of certificates has now evolved into a craze. Just randomly ask a student what he or she is busily engaged in doing, quite possibly, you would get the answer that he or she is preparing for a certificate of some kind. So, whys the craze? The reason behind this phenomenon is common the enormous pressure of finding a job. Faced with a harsh job market, most students have no choice but to seek more certificates to parlay their qualifications. Another factor is that diploma and certificates still weighs heavily in terms of signifying ones ability. For the sake of increasing their odds of landing a better job, the students are compelled Though I have an open mind toward the craze on certificates, I suggest that students should be more rational when it comes to certificates, since they do not necessarily tell their ability. Instead, they should be more involved in learning and capability boosting, thus, opportunities would come quite naturally. 这是一篇"中等偏上"的学生作文。 本文先对学生的考证热进行简介,引出全篇;接着分析这一现象背后的原因;整体看思路清晰,逻辑严密,行文流畅,句式多变,培训seo教学课程用语较为地道。 The growing tendency … has now evolved into… 1. 文章结构上,能看得出该同学试图采用议论文的"三段式"(提出问题、分析问题、解决问题)。逻辑严谨,论证严密;句式表达灵活,用语较为地道。 2. 微观语言点方面,有个主谓一致的方面的错误(diploma and certificates still weighs heavily);有些语句稍显啰嗦,比quite possibly, you would get the answer that… 大可简化成youd most likely be told that… 更好,意思没有丝毫减损,表达力反而增强许多;另外某些用语多重复,比如job多次出现;为了避免此类现象,文中的the enormous pressure of finding a job 不妨改为 the enormous pressure of getting employed。 Recently the phenomenon of certificate craze has become a big concern of the public. It is also a new craze in the university, which seems like a routine activity on campus, for certificates do play a vital role when Admittedly, there are different purposes behind this phenomenon. Some people aim at certificates because of the employment pressure. With the admission expansion of colleges, a great many graduates have to face the fierce competition in the job market. So it is the certificates that can make them more competitive. However, some others consider all the diploma and certificates important standards by which a persons ability can be measured. They spare no effort to get the certificates for the sole purpose of proving that they are qualified in a certain field. Moreover, there are those who just want to enrich their life by preparing for the certificates because they really enjoy their progress. From my point of view, we should be more rational when it comes to certificates, since certificates do not necessarily prove ones ability. Being crazy in getting certifications blindly is nothing but wasting time. To conclude, we should focus on improving our ability but not merely 本次六级作文探讨的是考生比较熟悉的话题高校考证书热;本次试题延续了以往的考试风格,关注点仍然放在与学生息息相关的话题上;从选题角度来说,考生还是比较好把握的。需要注意的是由于第二部分可能需要列出多点原因,考生在该部分需要注意论述的条理性;此外,在保证句法通顺的前提下,尽可能做到表达的多样化。首先,在考生拿到题目的时候,应该先认真审题,心里大致对接下来文章的安排有一个底。提起证书热的话,很多考生都会联想到就业压力,学校给予的压力以及学生自身的需求;因此,全文可做如下安排;第二段,考生可以对考证热背后存在的各种各样的目的进行拓展;比如说由于日益严重的就业压力,以及有的学校时不时给学生灌输的压力;或者是学生自身从身边感受到的一些压力,培训seo教学课程都可能导致考证热的产生。第三段要求考生对于该现象给出自己的理解,考生应在这里持一种客观的态度。因为考证本身并不是一种错误,但是考生应当注意从题目"考证热"出发,重点放在"热"字上,对这一现象做出最理性的评述。综合来讲,本篇文章观点明确,思路清晰;在第二段给出的例证具有代表性;此外,文章中有用到不少的亮点词汇;唯一比较遗憾的是,由于时间和篇幅的限制,论证的展开还未完全挖掘出来,但在如此有限的条件下,可以称得上佳作了。 The job market today is increasingly sophisticated, requiring workers to have specialized knowledge in their fields. As a result, becoming certified is a trend among todays job seeking youth. More and more people, students especially, look at obtaining certification as a means to getting a better job and, therefore, enjoying brighter future. There are as many certificates as there are fields of study. Lawyers will take the LSAT, business majors will take the GMAT to further their study in the US, and those who study a foreign language, like English, might take the TOEFL, TOEIC, or any number of English certification exams. Is this necessary? Or, is the "certification craze" just a trend that will eventually pass? I myself have obtained two different certifications: one in Japanese (N2) and another in teaching English as a foreign language (TEFL). Both of these certifications have been beneficial in getting good jobs. Therefore, it is my opinion that, trend or not, the results of becoming certified are real and can be invaluable in opening up future 2. 本文的亮点非常多,用语非常地道,用英语思维催动出来的英语文章,才是真正的极品。相比用中式思维催动出来的英语文章,这篇文章是很美味的,强烈建议大家背诵下来。大家记得《天龙八部》吗?鸠摩智用小无相功催动出的招式是敌不过藏经阁里的扫地和尚的。总之,我们大可不必刻意使用难词难句,其实表意明确,用语地道的文章,就肯定可以拿到高分。 Part II Reading Comprehension (Skimming and Scanning) 1. B. The low graduation rates of minority students 解析: 全文讲的是少数民族学生的毕业率变低的问题,这也是作者对于美国高等教育所担心的一个问题,关键词在low graduation rate,其他的proportion,conflict,和academic performance都没有涉及,故选B。 2. D. its increased enrollment of minority students 解析:答案在整篇文章第一句话,Bowdoin College的校长引以为豪的是扩招了很多少数民族学生。而不是学校排名,文化遗产继承,C选项高毕业率与原文不符,故选D。 3. B. The rising generation will be less well educated than the previous one. 解析:答案定位在第四段。原文内容是: …, there is the risk that the rising generation will be less well educated than the previous one. 而D选项说美国将会失去其在高等教育方面的竞争优势,这一点原味并未提及,原文只是说美国的低毕业率问题。解析:答案在原文第四段最后一句话。only 15% of African Americans did so as well. 解析:尽管C选项和D选项是私立高校的措施,但哈佛,耶鲁等名校白种人和黑种人毕业率没有差别的原因却在于他们在选拨方面做的出色。根据原文But may have more to do with their ability to select the best students.可知本题答案选B。解析:根据原文第6段some critics blame affirmative action, … But a bigger problem may be that …定位到本段最后Amy Wilkins的话,可知答案选A。某些高校只是为了追求金钱,不顾学生毕业,应该受到批评。 7. B. They cannot afford the high tuition. 解析:定位到原文第九段中间部分,破折号之后,and also to help minority students overcome the stereotype that they are less qualified. 解析:定位到原文第十段第三行,… bringing minority onto campus in the summer before freshman year to give them some preparatory courses. 解析:定位到原文最后一段第一句。With effort and money, the graduation gap can be closed. M: I left 20 pages here to copy. Here is the receipt. W: Im sorry, sir. But were a little behind. Could you come back in a few minutes? 答案:C. She has not got the mans copies ready. 解析:本题考的是文化场景,出现了copy 等词,还是比较基础的。原文中男生想出示收据来拿复印材料,然后女生说" were a little behind. "(我们动作稍落后)意思就是还没复印好。 W: I hope youre not too put out with me for the delay. I have to stop by friends home to pick up a book on my way here. M: Well, thats not a big deal. But you might at least phone if you know youre going to keep someone waiting. Q: What do we learn about the woman from the conversation? 解析:生活类场景题。注意对be put out with sb(对……生气)的理解;文中女生首先对自己的迟到表示歉意并解释原因;男生说不是大问题,但是你至少得打个电话给我。因此,我们知道女生迟到了。 W: Mark is the best candidate for chairman of the student union, isnt he? M: Well, that guy wont be able to win the election unless he gets some majority vote from women students. And Im not sure about that. 答案:C. It wont be easy for Mark to win the election. 解析:对话属于学习类场景,出现了majority , student union,和 candidate等相关词汇。考点在于对话中的肯定与否定类,即前面一个人提出观点,后面一个人采取取非的态度;文中第一人说Mark是学生会主席的不二人选,而第二人则说除非Mark获得了大多数女生的选票,否则是赢不了的,因此还不能确定。 M: Sorry to have kept you waiting, Madam. Ive located your luggage.It was left behind in Paris and wont arrive until later this evening. W: Oh, I cant believe this. Have it deliver to my hotel then , I guess. 答案:A. It failed to arrive at its destination in time. 解析:考短对话常考场景,旅游场景,其中hotel , luggage 等单词可帮助学生直接定位;第一个人(估计是工作人员)对旅客道歉说行李被落在巴黎了,要到深夜才能送到。旅客说这让让她难以置信,然后要求就把行李送到宾馆。由此可知,女士的行李还没有到达目的地。 W: I dont think we have enough information for our presentation, but we have to give it tomorrow. There doesnt seem to be much we can do about it. M: Yeah, at this point we ll have to make do with what weve got. 答案:A. Just make use of whatever information is available. 解析:关键词presentation, 为校园场景。考点为第二人建议题,at this point, well have to do…明确表示建议,将建议后的内容听出来就可以了。这里"we ll have to make do with what weve got."意思是"我们要善加利用手上已有的东西"。 M: I am taking this great course Psychology of Language, its really interesting. Since you are a psychology major, you should sign up for it. W: Actually I tried to do that, but they told me I have to take language studies first. Q: What do we learn from the conversation? 答案:D. The woman isnt qualified to take the course the man mentioned. 解析:关键词course,为校园场景。16题为典型的第二人but转折后出考题,音频中出现的psychology其实不需要知道意思,前面已经有course来解释了。这和六级一贯的难词前后有对其的解释的原则一致,并且psychology是六级学生应该掌握的词汇。 文中男生向女生推荐语言心理学这门课,女生说她有尝试报名,但是在参加课程前得先进行语言学习,因此推出,女生还没有资格参加该课程。 W: Can you believe the way Larry was talking to his roommate? No wonder they dont get along. M: Well, maybe Larry was just reacting to something his roommate said. There are two sides to every story you know. Q: What does the man imply about Larry and his roommate? 解析:17题为租房与住房类,出现了诸如roommate,get along等词汇。并且第二人用maybe给出建议,作为考点。女生首先提到Larry对室友的说话态度不好;然后男生提到有可能他的室友讲了些什么,Larry才会有如此反应。每件事都是有两面性的。因此双方可能都有责任。 M: We dont have the resources to stop those people from buying us out unless a miracle happens. This may be the end of us. W: I still have hope we can get help from the bank. After all we dont need that much money. Q: What do we learn about the speakers from the conversation? 答案:A. They are in desperate need of financial assistance. 解析:18题为商务话题,关键词 resources,考题类型为观点态度类,答案出现在第二人woman回答处,出现不绝对模凌两可的词汇给出观点态度,此为本题考点。第一人话中讲到"buy sb. out"表示收购;对于这个词不认知问题不大,后面给出了提示,表明发生了问题。而第二人给出了建议。具体而言,第一人说情况很不乐观,第二人说还有希望,能向银行求助。由此可知,他们的经济状况不佳,急需帮助。 Questions 19 to 22 are based on the conversation you have just heard. W: You know Ive often wondered why people laugh at the picture of a big belly businessman slipping on a banana skin and falling on his bottom. M: Actually, Laura, I think we laugh because we are glad it didnt happen to us. But of course there is also a kind of humorous satisfaction in seeing somebody self important making a fool of themselves. W: Yes, and there are a lot of jokes about people who are too fat or physically handicapped, you know, deaf, or short sighted things like that. After all, its not really funny to be like that. M: Oh, I think thats because were embarrassed. We dont know how to cope with the situation. Perhaps we are even a bit frightened W: What do you mean custard pie routine? M: You know, all those old films where someone gets so outraged with his boss, He picks up a custard pie and plasters it all over the other persons face. W: That never makes me laugh much, because you can guess whats going to happen. But a lot of people still find it laughable. It must because of the sort of the thing wed all love to do once in a while and never quiet have the courage to. M: I had an old aunt who used to throw cups of tea at people when she was particularly irritated. M: Not really. She took care never to throw her best china. 19. C)We derive some humorous satisfaction from their misfortune. 解析:从But of course there is also a kind of humorous satisfaction in seeing somebody self important making a fool of themselves.一句中,可知,我们会嘲笑他人的不幸,是因为我们可以从中得到一种幽默的满足,derive from 意为得到,取得, make a fool of 意为愚弄,出洋相,所以正确答案是C 20. C) They dont know how to cope with the situation 解析:人们之所以会嘲笑胖子或身体有残缺的人,是因为人们不知该如何处理那样的情况,文中有句有真相We dont know how to cope with the situation,所以正确答案是C 21. A) They themselves would like to do it but dont dare to. 解析:custard pie 意为"牛奶饼",题目问的是,为什么人们看到有人往老板脸上扔牛奶饼,会觉得很有趣?对话中也几乎是原封不动地给出了答案,那是因为我们也想做却不敢做。would like to do 是love to do 的同义替换词, dare to do 又是have courage to do 的同义替换词。解析:relieve feelings意为缓和情绪,对话中提到,She said it relieved her feelings. 这位男生的阿姨自己亲口表示,当她被激怒时,会朝别人扔茶杯,来缓和自己的情绪,而不是如选项A 所说,to irritate them ,激怒别人。所以正确答案是C 这篇对话探讨的是心理问题,有些小抽象。但是大家千万不要被这阵势吓到了,只要事先阅读过一遍题目,听对话时定位准确,找到关键词,很多问题便迎刃而解啦。四个问题都是按照文章的顺序提问的,第一个和最后一个问题如大家所料,在对话的开头和结尾部分,所以开头和结尾仍是要严防死守之处。除此以外,同义替换词依然是重点考察项目,如would like to do , dare to do。这篇长对话虽然很多答案能从对话中可以直接找到相对应的原句,但是在做听力时,还是要仔细聆听,定位关键句,否则漏掉一句,做起题目来可能就会比较吃力了。 W: Your name Sanjay Kumar is that correct? W: You claim you are traveling on a scholarship from Delhi University. W: Now it seems that a hand gun was found in your luggage. Do you admit that? you had never seen the hand gun before it was found in your bag. Do you still W: Mmm, you do realize Mr. Kumar that to bring a hand gun into Hong Kong without proper authorization is a serious offense. M: But I didnt bring it. I … I mean I didnt know anything about it. It wasnt there when I left Delhi. My bags were searched. It was part of the airport security check. W: Maybe so, but someone managed to get that hand gun onto the aircraft or it couldnt have been there. W: Tell me , where was your personal bag during the flight? M: I had it down by my feet between me and the man in the next seat. M: He was the only person who could have opened my bag while W: I see. Have you any idea who this man was? M: He told me his name, Alfred Foster. He was very friendly, after I woke up that is. He hadnt spoken before. W: Alfred Foster, we can check that on the passenger list. M: He said he had a car coming to meet him. He offered me a lift. M: So he can get his handgun back, thats why. Please find him, Madam. Questions 23 25 are based on the conversation you have just heard 23. D) Bringing a handgun into Hong Kong 解析:suspect 的意思是怀疑,题目问, Sanjay Kumar 被怀疑什么?对话的开头,女警察便说到,"Now it seems that a hand gun was found in your luggage",也就是说在Sanjay Kumar 的包里发现了一把手枪,由此可得出选项D 24. D) He is suspected of having slipped something into Kumars bag 解析:从对话中,我们了解到,Sanjay Kumar 并没有携带枪支,而是坐在他身边的Alfred Foster 栽赃嫁祸,趁Sanjay Kumar 睡着时,将手枪放进他的包里,slip 有暗中塞入的意思,对应选项D 解析:对话的最后一句已给出了答案,Please find him, Madam.Sanjay Kumar 请求警察能够找到Alfred Foster 这是一篇审讯对话,在最近三年的六级长对话听力中,还没有涉及,但是审讯对话并不难,我们可以从两人的语气,称呼中得出,如Sanjay Kumar 称那位女士为madam,女士的口气也比较硬,如用了"Do you admit that,tell me等语句。这篇长对话既考察了对大意的理解,也考察了对细节的把握,其中24题,更像是一道推理题,对话中并没有明确指出Alfred Foster 把手枪塞入了Sanjay Kumar 的包内,但我们可以从Sanjay Kumar 的回答中推理出相应的结论,23、25题对细节的考察在对话中可以直接找到出处,总的来说,第二篇长对话还是比较简单的。 Everyone is looking for a good investment these days. And with stocks, currencies and companies all crashing, some are finding that taking the trip of a lifetime is actually a smart move right now. Prices are good, crowds are fewer and the dividends like expanded worldview, lifelong memories, the satisfaction of boosting the global economy cant be easily snatched away. Sylvia and Paul Custerson, a retired couple from Cambridge, England, recently took a 16 day vacation to Namibia, where they went on bird watching excursions. Later this year, they are planning a trip to Patagonia. Were using our capital now, says Sylvia, And why not? Were not getting any interest in the bank. If its a place we really want to go, then we will go. We may as well travel Some travel agents are thriving in spite of the economy. Weve had more people booking in the first quarter of this year than last, says Hubert Moineau, founder of Tselana Travel, which is planning to introduce a new program of longer adventure trips, including polar expeditions and cruises in the Galápagos. Were hearing things like, We dont know what the situation will be in six months so lets travel now , Ashley Toft, managing director of the U. K. tour operator Explore has been surprised to see an increase in last minute bookings of high priced trips to such places as India, Bhutan and Nepal. It seems people would rather give up something else than the big trip, he says. Travel has become a necessity. Its just how we Questions 26 to 28 are based on the passage you have just heard. 本文介绍了在总体市场经济不景气的前提下,旅游业异军突起现象及其前因后果。文章开篇就介绍总的社会背景是各种不景气前提下,外出旅游成为人们的选择之一,紧接着以一个例子来证明。然后旅行社相关的权威人物的话语中更是证明目前旅游业正风头正劲。文章中出现的金融词汇,人名、地名及职务名称,如investment, investment, Namibia, Namibia, managing director of the U. K. tour operator Explore等。一定程度上会让考生觉得头疼,且分散注意力。这就需要考生有一定对重要信息的提取能力。人名、地名及职务名称等听过有个印象就好,不必过于纠结。 26. According to the speaker, why are some people willing to spend their money on travel these days? 答案:B)They think travel gives them their moneys worth. 解析:推断题。本题问如今一些人愿意把钱花在旅游上的原因。第一题通常从听力开头去定位答案。文章第一句Everyone is looking for a good investment, 紧接着说明但如今股票市场,货币投资和公司都不太景气(crashing),一些人就发现旅行不失为一个不错的"投资",( taking the trip of a lifetime is actually a smart move) 这钱花得也值。 27. What is Tselana Travel planning to do, according to its founder? 答案:D) Launch a new program of adventure trips. 解析:细节题。看到Tselana Travel直接锁定目标,且听力中也给出了planning to introduce...排除其他选秀。 旅游业兴盛起来,那么相应的旅行社等必然会采取措施,争取吸引客户获得经济利益。所以听的时候我们要格外注意,要对旅行社的行为要注意听。p 28. According to Ashley Toft, managing director of Explore, what is changing now with regard to travels? 解析:细节题。关键词Ashley Toft和changing,考生容易选C选项,因为这个Ashley Toft也提到了last minute bookings数字的增长。但是一定要把文章听完,seo培训学习最后给出了Travel has become a necessity. Its just how we travel that is changing. 2个选项一对比,B选项更为合适。 The way people travel和how we travel用到了同义替换。也再次说明,听力首尾都是听力常考的重点区域,不可掉以轻心。 Somehow the old male and female stereotypes no longer fit. Men and women in this country havent been fulfilling their traditional roles for some time now. And there seem to be fewer and fewer differences between the sexes. For instance, even though more women than men are still homemakers without paying jobs, women have been taking over more responsibility in the business world, earning higher salaries than ever before and entering fields of work that used to be exclusively male areas. At office meetings and in group discussions, they might speak up more often, express strong opinions and come up with more creative and practical ideas than their male colleagues. Several days ago, my 23 year old daughter came to me with some important news. Not only had she found the highest paying job of her career, but shed also accepted a date with the most charming men "Really?", I responded," tell me about them." "Receptionist in an attorneys office and a welder at a construction site." She answered in a matter of fact way. The interesting thing is my daughters date is the receptionist and my daughter is the welder. The old stereotypes of mens and womens work have been changing more quickly than ever before, "Whos going to mow the lawn? " I asked my husband this morning. "Oh, I will," he answered politely. "Thats mens work. " "What?" Irritated, I raised my voice. "Thats a ridiculous stereotype. Ill show you who can do the best job on the lawn." The work took 3 hours and I did it all myself. Questions 29 to 32 are based on the passage you have just heard. 本文介绍作者对男女关系的老套传统观念持质疑态度,并举例证明其观点。本文难词不多,2个例子也以对话为主,所以难度适中。文章第一句Somehow the old male and female stereotypes no longer fit. 非常直白的表明了作者的观点。文章难度不大的,题目往往会比较讨巧,所以一定不能放松警惕。题目中的以推理为主的题目会相对比较多。 29. What is the speaker mainly talking about? 答案:B) The changing roles played by men and women. 解析:主旨题。主要考察考生对主旨的理解。注意这里A选项容易让人混淆。首句中的old stereotypes会误导考生去选A。但A选项并不完整。文章不是讲老套传统的男女观念。而是对此的一个质疑,传统男女的角色正在不断改变。这也是六级做题的一个技巧。选项中出现和文章有关的重点单词,并不一定就是答案。选项还是都得仔细阅读。 30. What might women do at office meetings nowadays according to the speaker? 答案:A) Offer more creative and practical ideas than men. 解析:细节题。此题不难,关键词office meetings,文章中直接给出了they might speak up more often, express strong opinions and come up with more creative and practical ideas than their male colleagues.排除其他选项。 31. Why did the speaker mow the lawn herself that morning? 答案:C) To show that women are capable of doing what men do. 解析:推断题。题目问主人公为什么要自己来修整草坪。文章最后是以一段对话体现。此题需要简单推理。首先主人公很明确的表示自己认为传统男女的关系及角色扮演正在不断改变,女性可以做好传统观念里男人应该做的事。 自己女儿就是一个很好的例子,是焊接工(welder),而女儿男友则是律师事务所的前台接待。那么必然推断出作者本身自己的行为举止也是贯彻自己的这一想法。推断选C,排除其他选项。 Florence Hayes is a journalist for the Green Ville Journal, the daily newspaper in town. Specifically she covers crime in the Green Ville area. This responsibility takes her to many different places every weekthe police station, the court and the hospital. Most of the crimes that she writes about fall into two groups: violent crimes and crimes against property. There isnt much violent crime in a small town like Green Ville, or at least not as much as in the large urban areas. But assaults often occur on Friday and Saturday nights, near the bars downtown. Therere also one or two rapes on campus every semester. Florence is very interested in this type of crime and tries to write a long article about each one. She expects that this will make women more careful when they walk around Green Ville alone at night Fortunately, there were usually no murders in Green Ville. Crimes against property make up most of Miss Heyes reporting. They range from minor cases of deliberate damaging of things to much more serious offenses, such as car accidents involving drunk drivers or bank robberies but Florence has to report all of these violations from the thief who took typewriters from every unlock room in the dormitory to the thief who stole one million dollars worth of art work from the university museum. Miss Hayes enjoys working for a newspaper but she sometimes gets unhappy about all the crime she has to report. She would prefer to start writing about something more interesting and less unpleasant such as 本文主要从Florence Hayes,一位来自Green Ville Journal的记者的工作揭示Green Ville的治安状况。难词不多,难度适中,难词主要是对犯罪类词汇的,如violent crimes, crimes against property, rape, robbery等,考生平时阅读及词汇学习一定要各种类型都涉及一点,掌握一些基本的专业词汇。其次这类从一个人的角度去看的文章,既要注意文中主人公的主观态度,也要关注客观事实。题目很可能把2者混淆起来考查考生。 32.What is Florence Hayes main responsibility as a journalist? 答案: B)Reporting criminal offenses in Greenville. 解析:问女主人公作为记者的主要工作职责。题目比较简单。文章开头就给出Specifically she covers crime in the Green Ville area. 且后面文章都是介绍女主人公报道的也都是镇上发生的犯罪行为。A和C选项范围大了,D选项范围有小了。只有B选项正确。 33.What does the speaker say about security in Greenville? 答案:D)It has fewer violent crimes than big cities. 解析:细节题。4个选项乍看都是和小镇治安有关。需要一个一个去排除。A选项文章并没有给出小镇以前和现在的治安状况对比,排除。B选项,文章的确提到了rapes,但是并没有提及在downtown areas的情况,且Greenville是个镇。C选项assaults常发生在near the bars downtown不是school campuses。如果做题时没做好笔记,关注好细节,很容易选错。 34. What do we learn about crimes against property in the Green Ville area? 解析:细节题。关键词是crimes against property,最后部分的听力中有Crimes against property make up most of Miss Heyes reporting.说明在Florence负责的犯罪行为中,和财产有关的占了大部分(make up组成)。说明这种犯罪率比较高。A选项适合。C选项乍看像是答案,但文中并给出该类案件正在不断升级。排除。 35. What would Florence Hayes prefer to do? 解析:此题听到prefer就知道答案应所锁定于听力最后。听力已经很明显给出She would prefer to start... C和D没有提到。B选项,文中的确提到了local news or politics,但这只是她可能想要做的事情的举例而已,并不是非常明确就一定要去做。omething more interesting and less unpleasant表明应该选A。 In America, people are faced with more and more decisions every day, whether its picking one of thirty one ice cream flavors, or deciding whether and when to get married. That sounds like a great thing, but as a recent study has shown, too many choices can make us confused, unhappy, even paralyzed with indecision. Thats particularly true when it comes to the work place, says Barry Schwartz, an author of six books about human behavior. themselves overwhelmed when it comes to choosing an ultimate career goal. In a study, Schwartz observed decision making among college students during their senior year. Based on answers to questions regarding their job hunting strategies and career decisions, he divided the students into two groups: maximizers, who consider every possible option, and satisficers, who look until they find an option that is good enough. You might expect that the student who had undertaken the most exhausted search would be the most satisfied with their final decision, but it turns out thats not true. Schwartz found that while maximizers ended up with better paying jobs than satisficers on average, they werent as happy with their decision. The reason why these people feel less satisfied is that a world of possibilities may also be a world of missed opportunities. When you look at every possible option, you tend to focus more on what was given up than what was gained. After surveying every option, a person is more acutely aware of the opportunities they had to turn down to pursue overwhelmed 42 senior 43 strategies 44 who had undertaken the most exhausted search would be the most satisfied with their final decision 45 why these people feel less satisfied is that a world of possibilities may also be a world of missed opportunities. 46 a person is more acutely aware of the opportunities they had to turn down to pursue just one career. 本次的复合式听写讲的是决策的问题。现代人面临着越来越多的决策,但是太多的选择会给人带来很多负作用。Barry Schwartz对大学毕业生的决策做了观察实验,把学生分为两类决策者:满足者和最大化者。研究发现决策最大化者尽管普遍比满足者获得薪水高,但是却并不对他们的决策感到开心。 这次的复合式听写稍微有些难度。需要注意的是需要加s的词flavors和strategies,在填写单词的时候要注意单复数。另外还有2个要填过去式或过去分词。此外,behavior的英式和美式拼写都可以。 这次写的三句句子中第一句后半句比较简单,除了注意单词exhausting不要写成exhausted之外,后一句很快就可以写出来。第二句why these people feel less satisfied is that a world of possibilities might also a world of less opportunities这句比较长,但是结构比较简单,单词也不难,考生要注意。第三句分为两部分,后半部分一个定语从句。前半句重点搭配为be aware of,后半句的turn down和pursue都是考生应掌握的词汇。 Part IV Reading Comprehension (Reading in depth) Questions 47 to 51 are based on the following passage. 点评:本篇文章主要讲的是说no的技巧;如何向你的上司说no?如何对你的同事说no? 47题问的是"我们应当找出…,而不是直接对你的老板说no";解此题,我们可以定位到文章的第三段The first rule of saying no to the boss is dont say no. She probably has something in mind when she makes suggestions, and its up to you to find out what. 这句话说的是"老板在做建议的时候通常是她的脑子里已经有了一些想法了,而你应该做的就是找出这些想法。"所以应该填"what is in her mind." 48题明确指出提问的是作者的第二条警告;回到原文The second rule is dont raise the stakes by challenging her authority. That issue is already decided. "我们不应该冒险挑战老板的权威"。 49题讲的是"对于你老板的建议,你应该…以及给她一个可供选择的解决方案";回到原文第三段 The third rule is to be ready to cite options and consequences. The bosss suggestions might be appropriate, but there are always consequences. 后面作者列举了一些例子,都是关于consequences的解释;所以这里应当填possible consequences。 50题讲的是"为了保证公平性,有必要对的故事设立一个系统";回答本题,我们可以回到原文倒数第二段First, you need a system for how stories are proposed and reviewed. 所以应填入be proposed and reviewed。 51题是针对文章的最后一段提问; By anticipating "what if …?" situations before they happen, you can reach understanding that will help ease you out of confrontations. 本句中ease out of和题目中的avoid异曲同工,所以,在这里填入confrontations即可。总体来说,本篇文章难度适中,所有问题基本都可以从原文中找到答案;特别需要注意的是有个别地方需要考生注意一下格式的对应,比如说第50题的be proposed and reviewed。 Questions 52 to 56 are based on the following passage. 52. What can we learn from the first paragraph? 答案:D. The general public thinks differently from most economists on the impact of immigration. 定位:题干中the first paragraph提示答案定位在第一段。根据关键词可以进一步定位。解析:第一段第二句"The American public overwhelmingly thinks theyre bad."说明美国大众认为移民是不好的。而后面紧接着的第三句话"Yet the consensus among most economists is that… provides a small net boost"说明经济学家认为移民是有促进作用的。这句话中的Yet和boost,就是与前一句话作了对比。说明了在关于移民影响的问题上,美国大众和经济学家所持的观点是不同的。选项D"think differently"对应原文意思,因此选择选项D。 53. In what way does the author think ordinary Americans benefit from immigration? 答案:B. They can get consumer goods at lower prices. 解析:原文第三段第三句"these producers savings probably translate into lower prices at the grocery store"说明移民劳动力节约了制造成本,使得我们在小店里买的东西价格更低,这与选项B中的"goods at lower prices"对应,因此选择B。 54. Why do native low skilled workers suffer most from illegal immigration? 答案:C. They have a harder time getting a job with decent pay. 解析:原文第三段最后一句话"immigration reduced the wages of the American high school drop outs…"中"high school drop outs…"高中辍学的人即选项C中"low skilled workers",而选项C中的"decent pay"与原文中"reduce the wages"对应说明了移民会导致低技能水平的当地人更难找到一份体面工资的工作了。因此,C的意思与原文最符合,此处选择C。 55. What is the chief concern of native high skilled, better educated employees about the inflow of immigrants? 答案:D. It may place a great strain on the state budget. 解析:第四段第一句提到"what worried them most was the fiscal burden"说明当地的高技能人才最担心的是移民带来的财政负担。选项A"改变社会结构",选项B"威胁了他们的经济地位",选线C"导致社会不稳定,这三个选项与国家财政无关。而选项D"国家预算"属于财政方面,与原文意思符合,所以此处选择D。 56. What is the irony about the debate over immigration? 答案:C. People are making too big a fuss about something of small impact. 解析:要做对这道题目要理解文章最后一段的意思。根据关键词irony能够提示答案就在本段中。第五段的第一句点明了本段的主要意思:移民对于美国的真正影响很小。后面"it ends up being a net positive, but a small one."是作者暗示人们对于移民影响的小题大做。而选项C中"make a big fuss about"大惊小怪(答题)与原文意思相同,因此此处选择C。 Questions 57 to 61 are based on the following passage. 这篇文章严格地遵循了顺序原则,考生若是发现这一规律,在解决这篇文章时即可缩小涉猎范围,快速准确定位,从而减少解题时间。 57. What characterises the business school student population of today? 58. What is the authors concern about current business school education? 答案:B. It will produce business leaders of a uniform style. 关键词:concern、current business school education 解析:在第二段的最后两行,我们看到"which risk creating a set of clones …",选项B中"uniform style"就是原文中"clone"的同义替换,正确答案就是B。 59. What aspect of diversity does Valerie Gauthier think is most important? 答案:C. Attitude and approach to business. 解析:这道题的题干中有人名,还有最高级"most",定位起来就非常容易了。在第三段的最后两行,我们可以很容易地找到答案"also contains diversity of attitude and approach…",所以我们的正确选项是C。 60. What applicants does the author think MBA programmers should consider recruiting? 答案:C. Applicants from outside the traditional sectors. 解析:这道题的题干中,根据关键词MBA我们定位到第三段的中间部分,但是根据前面59题的做题过程,我们大致了解到,第三段并没有讲跟recruit(招聘)相关的内容,于是我们看到第四段,第四段的第一行"selecting candidates"以及第二行"seeking individuals"都是题干中"recruiting"的同义替换,于是我们确定答案就在第四段,通过对第四段的阅读,我们可以很容易的得出正确的选项就是C。 61. What does Mannaz say about the current management style? 答案:D. It is shifting towards more collaborative models. 解析:大写字母开头的人名很自然地成为了关键词之一,根据Mannaz我们来到了最后一段的第五行,原文中"the increasing interest … more collaborative models",即直接将答案指向了D选项。这里再次验证了平时阅读外刊的重要性,沪江部落小组里就有一些外刊的学习贴,大家平时可以参考一下:如《BBC新闻听写》《AP一分钟时事精华》《今日TOPIC》《六级出题来源揭秘》 63. 上一句的关键词是usually, 讲述的是"通常的情况",与"现在的情况"形成对比。因此63选but。 64. 这里需要一个和to搭配的动词,表达"投入"之意,因此只有devote符合。 65. 全文都在讲述学生找工作,这里的"人才市场"竞争激烈,才符合题意,因此competitive符合。 66. 本句里有个alongside,相当于beside,这里指课外实践以外的方面,当然就是academic 67. 这里需要一个副词修饰动词appreciate,根据but前后的逻辑,我们应该选择necessarily,表示"必然; 必定": Big men arent necessarily strong men. 高大的人不一定强壮. 69. 根据下文的描述,我们可以知道"现在的雇主要比原先苛刻很多",所以这里需要填上demanding 70. 根据本段最后一句,Now后面的描述,我们知道,原先并不是这样,原先只注重应聘者的潜力,其实"saw it as part of their job to extract the value of an applicants skills"也是一个佐证。 71. 这里需要一个和to 搭配的形容词,根据倒数第二段的最后一句,我们很好判断出答案选择relevant。 72. 本空考察动词短语,sign up for 表示"登记报名",这里是符合题意的。 75.B) Exceptional 这里需要形容词修饰efforts。exceptional,特别的,卓越的。2008年北京奥运会闭幕式上,奥委会主席罗格就用了exceptional这个词来形容这场盛世。什么样的成绩可以得奖呢?当然是优秀的成绩。occasional,偶然的;informative,内容充实的;relative,相关的。 76.A) perform 这里句子缺少谓语动词。perform,表现。学生、员工的"表现。